Yhtye

Yhtyeen aihio esiintyi ensimmäistä kertaa vuonna 1999, mukana olivat silloin Sirkka, Helena ja Eeva.

Yhtyeen nimi keksittiin toukokuussa 2000 hääkeikan ohjelmalehtistä varten. Ablobatur viittaa Abloyhin sekä kevääseen ja ylioppilaiden juhla-aikaaan.

Vuonna 2001 yhtye rekisteröitiin. Jäseniä oli aluksi kuusi. Ablobaturin jäsenistä viisi on suorittanut Naiskuoroliiton mestarikellot. Kaksi jäsentä on suorittanut klassisen laulun C-tutkinnon ja yksi D-tutkinnon.

Kymmenvuotisjuhliaan yhtye vietti vuonna 2011, jolloin alun perin abloylaisista muodostunut kokoonpano oli vahvistunut kahdella uudella laulajalla. Yhtyeen ensimmäiseen kymmeneen vuoteen mahtuu monia esiintymisiä ja kilpailuja, joissa tuorein saavutus on Naiskuoroliiton yhtyelaulukilpailun voitto vuonna 2009. Esiintymisiä yhtyeellä on takana sekä Suomessa että Suomen rajojen ulkopuolella.

Lauluyhtye Ablobatur kuuluu Suomen Laulajain ja soittajain liittoon (Sulasol), Suomen Naiskuoroliittoon ja Sulasolin Pohjois-Karjalan piiriin.

Suomen Naiskuoroliiton puheenjohtaja ja Sulasolin 2. varapuheenjohtaja Helena Toivanen tulee Ablobaturista.

Ablobaturissa laulavat: Sirkka Aihkisalo, Mervi Hiltunen, Eeva Hirvola-Kostamo, Tuija Komulainen, Tanja Ratilainen ja Helena Toivanen.